Blog

Blog Atelierele ILBAH

Un om si o lectie de viata

A lasat marea ei pasiune pentru care a muncit 20 de ani si a luat-o de la zero


Timp de 20 de ani lumea ei a fost sportul. De la gimnastica la volei, handbal , rugby, inot sau kombat, viata ei intreaga a insemnat dragostea pentru sport, pana intr-o zi, cand totul a luat o alta turnura. A fost ziua cand cei 20 de ani dedicati sportului au fost lasati in spate si a inceput o noua viata, una dedicata frumusetii!

povesti-de-succes-adriana-dinu-1


Scoala Atelierele ILBAH Ploiesti sau primul pas catre o noua viata


Adriana Dinu are 24 de ani si este o fire pozitiva, mereu cu zambetul pe buze. Ploiesteanca s-a inscris la cursul de Cosmetica derulat in cadrul Atelierele ILBAH Ploiesti unde vrea sa invete cat mai mult si vrea sa isi focuseze intreaga atentie si intregul sau potential catre tot ceea ce inseamna industria beauty.

Optimista si acum extrem de increzatoare in ceea ce priveste viitorul sau profesional, Adriana ne-a spus ca a fost nevoita sa o ia de la zero, sa lase tot ce a construit pana la aceasta varsta si sa inceapa sa cladeasca, frumos, altceva, pas cu pas, caramida cu caramida. Povestea ei este una trista, din care insa a invatat mult. Cel mai important, a inteles ca viata e imprevizibila si ca o noua sansa  poate insemna, oricand, un nou pas spre mai bine.

De la patru ani, am facut sport. Am inceput, ca multe alte fetite, cu gimnastica. Am simitit mereu ca am in sange dragostea pentru sport.  Toata viata mea am dedicat-o perfomantei. Am facut UNEFS-ul si am reusit sa termin studiile, in carje. Licenta am dat-o in carje. De ce? Poate ca asa a fost sa fie… Ruptura de ligamente in timpul unui antrenament oarecare. Unul din sutele… Mi s-a spus:  renunta sau nu vei mai merge niciodata. A urmat o perioada cumplita. Visul meu era sa fiu profesor, sa antrenez o viata intreaga pe altii… Viata mea se invartea in jurul sportului… Nimic nu mai avea sens. Pana intr-o zi…

povesti-de-succes-adriana-dinu-2


Vrea sa lucreze in domeniul beauty


Pana in ziua in care Adriana a inteles ca, intr-adevar, trebuie sa o ia de la capat. A stat, s-a gandit, s-a consultat cu familia si apropiatii si, si-a dat seama ca domeniul beauty este un domeniu care o pasioneaza. Cosmetica mai exact.

S-a inscris la cursul de Cosmetica desfasurat in cadrul Atelierele ILBAH Ploiesti,  increzatoare, dornica sa lase trecutul in urma si sa priveasca cu ambitie spre viitor. Vrea sa lucreze in acest domeniu si vrea, de ce nu, sa isi deschida pe viitor o afacere pe cont propriu. Ii place sa interactioneze, ii place noul si e pasionata de tot ce inseamna frumusete. Priveste acest curs ca pe o provocare, una din care este sigura ca va iesi invingatoare.

Imi place, ma simt deja ca intr-o familie. Avem un trainer fabulos, care, sunt convinsa, ne va initia in acest domeniu si ne va face sa cunoastem foarte bine toate secretele acestei meserii. De-abia am inceput acest curs, dar simt cum prind aripi. Pot, din nou, sa imi fac planuri de viitor si sa visez. Iar asta, pana la urma, este tot ce conteaza. Vreau sa redau oamenilor bucuria de a trai. Daca nu am mai putut sa o fac prin sport, o voi face de acum prin ceea ce inseamna frumusetea chipului. Am multa incredere si sunt plina de optimism. Un optimism care mi-a lipsit, din pacate, o buna perioada de timp. Simt ca aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti viata mea va lua o alta turnura, iar asta ma bucura si ma face sa sper.

povesti-de-succes-adriana-dinu-3


 

Posted in Blog |

 Evenimentul de gala, ce a marcat trecerea celor sase ani, s-a desfasurat intr-un cadru de poveste, cu invitati de poveste si cu momente unice, incarcate de emotie si bucurie.


Pentru a sasea oara, ne-am bucurat impreuna de ceea ce inseamna reusita proiectului  Atelierele ILBAH


Centrul Cultural ARCUB a gazduit ceea ce s-a tradus, la nivel de tematica, prin „A NIGHT AT THE MUSEUM”, cu multa stralucire, la propriu, dar si la figurat. Cu oameni fresh & cool, traineri, cursanti ori fosti cursanti, parteneri si prieteni ai scolii Atelierele ILBAH.

A fost o Gala atipica, o incursiune in lumea frumosului prin valorizarea anumitor elemente ce definesc conceptul Atelierele ILBAH. De la decoratiuni florale si un photo corner absolut spectaculoase prin simplitate si creativitatea eleganta pana la expunerea discreta a catorva din tinutele celor deveniti designeri in urma absolvirii cursurilor de specialitate organizate de scoala Atelierele ILBAH, pana la prezentarea de senzatie a preparatelor realizate cu multa pasiune in cadrul cursului de Cooking, toate expuse  intr-un decor unic, incarcat de noblete.

Seara, am putea-o numi, o seara magica, o seara in care am avut parte de spectacol, atat pe scena, cat si in materie de design, ori talent culinar… O seara in care performanta si calitatea au fost reconfirmate si aplaudate la scena deschisa.

 


O seara cu Mircea Baniciu, omul care are muzica in sange si in inima


Gala ce a marcat 6 ani de existenta a unui altfel de concept de scoala, cu o viziune diferita si aparte cu privire la ceea ce inseamna formarea si reconversia profesionala, a inceput cu un recital al lui Mircea Baniciu.

Omul care are muzica in sange si in inima, indiscutabil una dintre cele mai bune voci din istoria folk rock-ului romanesc, a adus pe scena emotia si bucuria trairii unor cantece vesnic vii. Cu totii ne-am bucurat sufletele, am cantat alaturi de Mircea Baniciu si i-am multumit cu ochii si cu inima pentru “ Tristeti provinciale”, „Hei tramvai!”, ori „Andrii Popa”.

A fost un debut al Galei Atelierele ILBAH ce a constituit in sine o invitatie pentru fiecare participant, de a retrai frumosul prin muzica. Una de cea mai buna calitate, una care nu moare niciodata.

 


Atelierele ILBAH a premiat performanta si calitatea


Emotiile invitatilor nu s-au oprit aici. De la traineri, fosti cursanti, parteneri pana la persoanele publice, Atelierele ILBAH a premiat performanta, a premiat pe toti acei oameni care au contribuit la ceea ce inseamna  astazi acest concept pe piata furnizorilor de formare profesionala.

 • Vedeta Anului 2018: Ramona Paun, absolventa a cursului de Proiectare Vestimentara si Croitorie,  vedeta care, dincolo de pupitrul stirilor sportive, are si o mare pasiune pentru croitorie si masini de cusut, a fost desemnata
 • Best Student Team:  HairStyle Team – echipa care a prezentat la Bucharest Fashion Week 2018 o superba colectie de coafuri spectaculoase, echipa coordonata de Cristina Rosca
 • Best Student –Design Interior, castigatoarea acestei sectiuni fiind desemnata Alina Alexe, omul care a reusit sa construiasca cele mai frumoase povesti din proiectele de amenajari interioare
 • Best Student – Beauty, castigatoare fiind Andreea Ianculescu. Tanara, vizibil emotionata, a spus ca vata ei a luat o alta turnura, schimbandu-se  in bine la 180 de grade, odata cu finalizarea cursului de Machaj Profesional in cadrul scolii Atelierele ILBAH.
 • Best New Partner 2018:  Exotique
 • Best Event Partnership – Fashion &Lifestyle 2018: Bucharest Fashion Week 2018
 • Best Event Partnership – Beauty 2018 : Cosmobeauty  
 • Best Meda Partner 2018: Verdict.ro.
 • Best Student – Visual Arts: Claudiu Pregea
 • Best Student – Fashion: Andreea Popa
 • Cel mai Longeviv Partener: BeautyOne si Brother
 • Best Feedback 2018 – Sediul Central Bucuresti: Masaj – Alexandru Sergiu
 • Best Feedback 2018 – Centrul de Creatie Atelierele ILBAH Bucuresti: 3ds Max – Dragos Maxinoiu
 • Best Feedback 2018 – Atelierele ILBAH Ploiesti: Decorator Floral – Otilia Bucur
 • Angajatul Anului 2018: Nadia Spinei
 • Medalia de Onoare: Cristina Rosca, Alina Serbu, Miruna Ardelean, Georgiana Arsene, Simona Gligor, Cocos Maria, Mirela Diaconu, Dana Cimpoi, Sebastian Slavescu, Georgeta Alexandru, Laurentiu Baban, Constantin Afloarei, Gina Gheorghe, Coman Luminita, Iulia Vlad, Natasha Maxim, Anne Marie Popa

Emotia si sinceritatea discursurilor, puterea lui „multumesc” au aratat clar cat de solida este aceasta constructie ridicata in urma cu 6 ani, cati oameni minunati au contribuit si contribuie la intretinerea ei si cat de mult a schimbat in bine vietile atator si atator oameni aceasta scoala, prin cursurile desfasurate aici.

Oameni care fie au luat-o de la zero, fie si-au “ reconfigurat” traseul profesional in urma finalizarii unuia sau mai multor cursuri derulate la Atelierele ILBAH. Oameni care acum au cariere solide in spate si ce este cel mai important, o fac cu drag, fiindca scoala Atelierele ILBAH este si un loc al regasirii din punct de vedere profesional.

 


Evenimentul de Gala  a “respirat” unicitate si autenticitate


Evenimentul de Gala a fost despre obiective indeplinite, despre proiecte la fel de frumoase si in beneficiul cursantilor nostri, despre o altfel de viziune, despre repere si oameni faini, creativi si pasionati de ceea ce fac si sunt mereu dornici sa impartaseasca aceasta pasiune si cu altii.

Multumim sponsorilor: BEAUTYONE, DJ High Way, Cookies To Go, Exotique

Multumim cursantilor:  Muresan Elena-Mariana, Padureanu Ionela-Georgiana, Marcela Vasilache, Maricica Ghetu, Andreea Ianculescu, Andreea Zamfir, Mihaela Ceornodolea, Anamaria Prelipcean, Eugenia Dimancea, Andreea Popa, Diana Caramaci, Ilona Andreoiu

Multumim Fotografilor: Iulian Madalin, Claudiu Pregea, Oana Dragan, Leontina Lacatus, Alis Popoviciu, Ana Stancu, Mihai Elena, Andreea Gabor, Mihai Popa, Alina Grigore

Multumim Trainerilor: Natasa Maxim, Cristina Toma, Catalin Constantin, Florin Carnicianu

 


 

Posted in Blog |

A incercat de toate pana cand si-a descoperit vocatia

A facut cursul de Cosmetica la Atelierele ILBAH Ploiesti, iar acum a construit propriul brand in materie de creme naturiste


Si-a cautat indelung vocatia si acel „ceva” care sa o implineasca, iar acum poate spune ca este un om fericit. Transmite energie si fericire prin cuvinte, prin pasiunea cu care vorbeste despre ceea ce o implineste la nivel profesional.

povesti-de-succes-alina-marcuta-1


Despre Alina Marcuta – de la stiinta la arta


povesti-de-succes-alina-marcuta-2

Alina Marcuta a incercat de toate, si parca nimic nu o facea sa spuna: “Da, asta sunt si ma regasesc suta la suta in ceea ce fac.” Inginer de profesie, Alina si-a dat seama ca, pur si simplu, meseria sa nu o satisface pe plan profesional. A ajuns la Atelierele ILBAH Ploiesti, si-a spus ca aici, cu siguranta isi va descoperi traseul profesional pe care care o va face implinita. A inceput cu un curs de Machiaj Profesional, iar apoi a continuat cu cel de Design Vestimentar. Ii place tot ce tine de frumusete fiindca, spune ea, impactul vizual este esential atunci cand interactionam cu persoane.

Alina nu s-a oprit aici, a facut si un curs de Inspector Resurse Umane, iar apoi si-a dorit sa urmeze cursul de Cosmetica. Atunci a avut, spune ea, parca, o revelatie. In acel moment si-a dat seama ca asta ii place, sa aiba grija de chipul oamenilor si sa ii faca sa radieze atunci cand se privesc in oglinda. Dupa patru cursuri, toate folositoare in felul lor, sustine tanara, si-a gasit vocatia, pe care acum o duce la un alt nivel. Talentata Alina nu are doar grija de infrumusetarea tenului prin intermediul tratamentelor,ea vindeca sufletul de la exterior spre interior.


 Pasiune dusa la un alt nivel


Am dus totul la un alt nivel. Produc creme naturiste, selectate din cele mai bune ingrediente, personalizate in functie de nevoile fiecaruia. Eu stabilesc ce folosesc, cat folosesc, pentru ca produsul sa fie optim. Am inceput cu fabricarea de sapunuri naturale, iar acum iata-ma in faza in care am construit propriul brand de creme pentru ingrijirea tenului.

A fost foarte multa munca in spate si este in continuare, foarte mult exercitiu de rabdare cu mine insami, in primul rand, dat fiind faptul ca nu ma regaseam complet in ceea ce faceam. La scoala Atelierele ILBAH Ploiesti a inceput drumul meu catre progres, imi place sa zic. Am incercat multe pana cand am gasit ce ma reprezinta. Au urmat sute de ore, (aproximativ 600 de ore), in care am studiat tot ce inseamna fenomenul cosmetica. Nu e usor, fata unui om e o <carte de vizita> extrem de valoroasa. Am diploma de producator si imi doresc ca brandul la care lucrez sa imi confere satisfactia profesionala pe care orice om, cred eu, si-o doreste.


Adepta creativitatii in raport cu propria munca


Ea considera ca echilibrul unui om este dat si de satisfactiile profesionale pe care le resimte.Fiecare trebuie sa invete sa isi identifice nevoile de natura profesionala si, spune ea, niciodata nu trebuie sa ne fie teama sa facem primul pas catre implinirea noastra. Dupa primul pas, vor urma, coerent si de la sine puterea si ceilalti pasi, iar pentru mine, primul pas a fost scoala Atelierele ILBAH Ploiesti. Chiar daca am facut performanta in ceea ce priveste numarul de cursuri urmate, iata ca, intr-un final, mi-am gasit vocatia, si pot spune despre mine ca sunt un om fericit si implinit.”

povesti-de-succes-alina-marcuta-3


 

Posted in Blog |

Un nou an, un nou inceput. Cel al dezvoltarii tale profesionale


Un nou an este, de fapt, un nou inceput. Cu idealuri si obiective pe care ti le doresti indeplinite. Un nou an indeamna la dezvoltare pe toate planurile, incet, dar cu multa determinare.

Schimbarile pe care vrei sa le faci pe plan profesional sunt rezolutii usor de atins daca ai suficienta ambitie, suficient curaj si motivare sa fii mereu dispus sa o iei de la capat. Sau sa continui, insa la un alt nivel.


Cursantii nostri, dovada vie ca existam pentru a infrumuseta destine


Scoala Atelierele ILBAH Ploiesti a fost si ramane locul si obiectivul fixat de multi atunci cand a fost vorba de reconturarea traseului profesional. S-au facut aici pasii spre o viata mai buna si spre cariere frumoase.

Oameni, cursanti care au gasit in aceasta scoala echilibrul, dar si sansa pe care o cautau pentru ca traseul lor profesional sa fie altul. Unul in concordanta cu visuri, cu asteptari, cu promisiuni facute lor insile. Sunt, cu totii, oameni cu care scoala Atelierele ILBAH Ploiesti se mandreste, fiindca, de fapt, ei sunt dovada vie ca am intrat in acest al saselea an cu dreptul.

La fel de increzatori, la fel de determinati sa oferim sanse celor care cred in frumusetea visurilor, la fel de ambitiosi si cu proiecte numeroase.

povesti-de-succes-cristian-banita-omul-care-a-crezut-in-schimbare-2


Asculta-ti intuitia si vei gasi drumul care sa iti confere satisfactia profesionala


Am inteles, dat fiind numarul mare de participanti la cursurile noastre, ca niciodata nu e prea tarziu daca vrei sa iti asculti intuitia si sa iti gasesti acel drum care sa iti confere satisfactia profesionala.

Nu conteaza varsta, nu conteaza „bagajul” profesional pe care il ai sau nu in spate. Importante sunt doar asipratiile si increderea ca pregatirea profesionala oferita in cadrul acestei scoli te va ajuta sa iti gasesti drumul, profesional vorbind. Iar pentru toti fostii nostri cursanti, chiar asa a fost. Si-au deschis afaceri de succes, au intreprins pasi frumosi in construirea de cariere.

Ca vorbim de cursuri de beauty, design, business si management, ori arte vizuale, cu totii s-au regasit in conceptul Atelierele ILBAH, descoperindu-si vocatia, descoperindu-si menirea. Cu totii au fost constienti ca singurii responsabili pentru dezvoltarea profesionala sunt ei insisi. Ajutati, insa, de traineri profesionisti si dedicati, dar si de un mediu prietenos pe care l-au gasit aici, in scoala, si care i-a facut sa priveasca mereu cu ambitie in fata.


2019 – anul implinirii si regasirii profesionale


Acest al saselea ce si-a deschis portile cu noi si noi oportunitati, ne dorim sa fie un an al implinirii si regasirii profesionale pentru cat mai multi dintre voi. Ambitia, motivatia si sentimentul de realizare sunt ale voastre, suportul in construirea indentitatii voastre profesionale vine de la noi.

Nicio ambitie si niciun ideal nu se construieste decat daca faci primul pas in atingerea ei/lui. Scoala Atelierele ILBAH Ploiesti este deschisa pentru realizarea cat mai multor visuri si pentru indeplinirirea cat mai multor obiective. Ale voastre, profesionale! Sansa merita mereu…o sansa, iar 2019 poate fi anul schimbarii si pentru tine. Iar implinirea profesionala poate incepe aici, cu noi! Dovada ca si tu poti reusi o reprezinta implinirea profesionala a numerosilor cursanti care au inceput un drum nou, alaturi de noi. Si pe care acum il continua pe cont propriu, motivati si pregatiti sa faca fata oricarei provocari!


 

Posted in Blog |

Gabriela, tanara cursanta Atelierele ILBAH Ploiesti, care “vede” cu mainile


Este bine stiut ca lipsa unui simt duce la dezvoltarea celorlalte. O persoana cu deficiente de vedere capata un simt tactil extraordinar si este preferata atunci cand vine vorba de terapia mintii si a sufletului: masajul terapeutic.

O astfel de persoana este Gabriela. O tanara extrem de optimista si mereu cu zambetul pe buze. Asta in ciuda problemelor grave de vedere pe care le are, dar si a prejudecatilor intampinate de-a lungul vietii din aceasta cauza.

un-om-si-o-lectie-de-viata-1


Odata inscrisa la cursul de Masaj, a descoperit bucuria de a trai


Am intalnit-o aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, unde ea urmeaza cursul de Masaj. Volubila si extrem de deschisa, a marturisit ca deficienta oculara grava o are inca de la nastere, insa, spune tanara, acum, odata inscrisa la acest curs, vindeca prin masaj, deoarece …”vede” prin degete.

Face, de doua ori pe saptamana, naveta la Ploiesti si fiecare sedinta de curs reprezinta pentru ea o imensa bucurie. Bucuria de a evada din lumea in care, pana la cei 19 ani pe care ii are, nu a trait cu mare placere. Acum, insa, odata descoperita pasiunea pentru masaj, parca si lumea se…vede mai frumoasa.


Masajul sau arta care o face sa se simta utila


A vrut sa urmeze un curs de Masaj si, ulterior absolvirii, sa se descurce singura. Distinge umbre, distinge farame din fetele celor dragi si persoanelor cu care interactioneaza, insa, bucuria ei suprema, de cand a inceput acest curs, este ca …se simte utila.

Chiar trainerul, Florina Vasilescu, spune despre Gabriela ca are „maini de aur” si un simt tactil extrem de bine dezvoltat. Pentru ea, masajul este o arta. O arta special creata ,parca, pentru a o face sa se simta folositoare. O arta bazata pe un simt special, care il intrece pe cel tactil. Este acel simt de a “vedea cu mainile”, de a destresa si vindeca prin atingere. Gabriela vrea sa aline suferintele altora, asa cum vrea sa si le aline pe ale ei insisi. Sa faca bine, dar, in acelasi timp, sa isi faca siesi cel mai mare bine.

 “Am gasit aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, o a doua familie. Oameni care m-au facut sa ma simt egala cu ei, colegi minunati si un trainer desavarsit. Ma simt aici in lumea mea si e un loc de unde, parca, nu vreau sa mai plec. Prin tehnica masajului, am invatat sa ma descopar si redescopar, in primul rand pe mine. E fascinant totul, iar eu percep toata informatia si toata practica derulata in cadrul cursului cu ochii mintii. Asta imi doresc sa fac. Stiu ca inseamna bine facut altora, dar si bine facut mie.” – ne-a marturisit Gabriela.

un-om-si-o-lectie-de-viata-2


Gabriela, un suflet puternic


Ce vrea sa faca din februarie, atunci cand finalizeaza cursul de Masaj? Vrea sa lucreze. Vrea sa faca ceea ce ii place si sa isi duca pasiunea la un alt nivel. Vrea sa se simta completa si sa reuseasca singura. Vrea lumina din suflet si forta vindecatoare a mainilor sale sa fie de folos si altora. Si e sigura ca va reusi. Fiindca, si datorita echipei frumoase de cursanti si trainerului, Florina Vasilescu, Gabriela si-a recapatat increderea in frumusetea si bunatatea oamenilor.


 

Posted in Blog |

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.