Blog

Blog Atelierele ILBAH

Cand cuvintele nu reusesc sa atinga suflete, o fac florile in locul lor…


Pune suflet, mult suflet in ceea ce face. Se” joaca” cu emotia, cu trairile frumoase, cu fiecare floare pe care o adauga in ansamblul perfect, ce musai trebuie sa transmita o poveste.

Vorbeste cu drag despre pasiunea pe care stia ca o are inca de mica, dar pe care si-a slefuit-o, ajutata fiind de cursul de Decorator Floral si, implicit, de omul nostru de 10, asa cum ne place sa o numim pe Otilia Bucur, trainer al Cursului de Design Floral.

povestea-de-succes-a-fostei-noastre-cursante-Iulia-Stan-1


Pe Iulia Stan, povestea nespusa a florilor a facut-o sa deschida usa Atelierele ILBAH Ploiesti


De fel din Targoviste, mama a doua fete extraordinare, la cei 36 de ani, Iulia a ales sa isi exprime sentimentele prin intermediul florilor. O face bine si acum, la cativa ani de cand business-ul ei, “Iulia Flower”, a prins contur si se bucura de un real succes.

Stiam ca iubesc florile, stiam ca printre ele vreau sa traiesc si sa bucur oamenii si am vrut sa ma perfectionez si sa fac o cariera ca fleurist. Am urmat acest curs, am cunoscut oameni minunati, am vazut de inseamna design-ul floral si am invatat, in primul rand, ca in fiecare aranjament pe care il realizez, trebuie sa pun bucurie, sa “incarc” sufletele oamenilor, sa ofer emotii si sentimente frumoase, sa <transform> suflete. – Iulia Stan

blog-povestea-de-succes-a-fostei-noastre-cursante-Iulia-Stan-2


Iulia Stan, un om caruia ii place sa viseze


In floraria Iuliei, decoratiunile florale nu au pret. Nici la propriu, nici figurat vorbind. Pentru ca Iulia este un om caruia ii place sa viseze. Crede ca fiecare persoana care intra in lumea ei de basm, incarcata de parfum si culoare, trebuie sa simta euforia descoperirii sau redecoperirii de sine, pe care, de multe ori, florile chiar ti-o pot oferi. Ce-si doreste ea, de fapt? Zambete.

Cat mai multe zambete. Fiindca atunci considera Iulia ca a atins performanta. Prin cei care zambesc si revin cu drag la boutique-ul ei, multumindu-i pentru efectul remarcabil pe care respectivul aranjament floral l-a avut asupra persoanei careia i-a fost dedicate.

blog-povestea-de-succes-a-fostei-noastre-cursante-Iulia-Stan-3


Omul care gaseste inspiratie in orice


 blog-povestea-de-succes-a-fostei-noastre-cursante-Iulia-Stan-4

Iulia gaseste inspiratie in fiecare om ce trece pragul atelierului sau pentru ca , mai apoi, sa incerce sa il identifice in povestea unei flori. Spune ca pregateste aranjamentele florale in functie de starea de moment si de ce i-a transmis persoana care i-a cerut un cadou floral.

Combinatiile cromatice, modul de alcatuire a unui aranjament sunt duse la nivel de arta, astfel incat rezultatul final sa incante privirea si sufletul. Iulia mai spune ca numai prin cursul de Decorator Floral, derulat aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, a invatat ce inseamna sa stii sa promovezi echilibrul, simetria si simtul estetic, sa fii creativ si sa explorezi mai multe combinatii, forme si culori.

Iubeste, in special anemonele si calele. Pentru fragilitatea si puterea, deopotriva, pe care le emana aceste flori. Spune ca in fiecare zi invata si descopera ceva nou, ceva care sa o inspire. In fiecare zi are sansa de a da frau liber creativitatii si se considera unul dintre acei oameni care, cand se trezeste dimineata, zambeste.  Zambeste fiindca stie ca o asteapta o zi perfecta.

Una in care va munci cu dedicare, determinare si ambitie, pentru ca business-ul ei sa creasca frumos, dar in care va face ceea ce stie ea mai bine: sa ofere, in buchete de flori colorate si incarcate de parfumuri alese, trairi si emotii unice, sufletelor frumoase. E, practic, terapia ei, oferita cu atata drag si pasiune altora.


Te asteptam si pe tine, pasionatule de frumos, la Cursul nostru de Design Floral:

http://www.cursuricalificareploiesti.ro/cursuri/curs-decorator-floral/

Posted in Blog |

Iulia, Elena si Livia au vorbit prahovenilor despre instrumentul perfect pentru alegerea traseului profesional – scoala Atelierele ILBAH.


Au fost emotii pe care, insa, le-au transformat din stapan in unealta, a fost curiozitate, a fost nou, dar a fost dorinta de a spune cat mai multe in fata atator ochi curiosi ce privesc si asculta dincolo de camera de filmat.

Experienta show-ului TV, „Generatia lui John”, a reprezentat pentru Iulia, Elena si Livia sansa de a vorbi in fata oamenilor despre vise ce pot deveni realitate, despre sanse de care trebuie sa profiti la momentul oportun, despre schimbarea ce sta in fiecare atunci cand vorbim despre stabilirea unui parcurs profesional, in concordanta cu propriile dorinte. Despre acel “love my job” care reprezinta cea mai mare satisfactie pentru orice om. Fiindca, nu-i asa, „singurul mod de a realiza lucruri minunate e sa iubesti ceea ce faci.”

Cursantii-Atelierele-ILBAH-la-Generatia-lui-John-2


Schimbarea a insemnat o altfel de scoala. Una vocationala care le-a ajutat in definirea identitatii profesionale.


Vizibil emotionate, fetele, carora cursurile Atelierele ILBAH Ploiesti le-au hotarat destinul profesional, au vrut sa impartaseasca si altora din experienta numita Scoala ILBAH. Fiindca  fiecare in parte a decis, la un anumit moment al vietii, ca e timpul pentru o schimbare.

Ca ceea ce faceau nu le mai implinea, in primul rand sufleteste, si ca exista riscul pierderii controlului si puterii asupra propriei persoane. Si atunci, schimbarea s-a produs.

Nu s-au erijat in modele, ci au discutat franc si deschis despre puterea si determinarea care ar trebui sa existe in fiecare om suficient de motivat incat sa isi modifice destinul profesional. Sau macar sa il imbunatateasca.

Cursantii-Atelierele-ILBAH-la-Generatia-lui-John-3


Femei de succes sau pe punctul de a cunoaste succesul


Iulia, de fel din Targoviste, a urmat cursul de Decorator Floral, iar acum este antreprenor, avand un business de succes in orasul ei de suflet. Cu emotie, cu pasiune, cu o dragoste imensa pentru flori, Iulia creaza povesti. Unele frumoase pentru toti cei dornici sa le asculte sau, mai bine zis, sa le priveasca, sa le simta parfumul si sa se bucure de gingasia lor…

Livia, la cei 24 de ani, a absolvit nu unul, ci trei cursuri, toate pe domeniul beauty. De fel din Republica Moldova a gasit aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, o a doua familie. Vrea acum sa-si ia zborul in viata si sa faca ceea ce ii place: sa infrumuseteze chipurile oamenilor pe care le vede ca pe niste oglinzi ale sufletului.

Elena, si ea cursanta Atelierele ILBAH Ploiesti,  cu doar o ora inainte de emisiune, a sustinut examenul final al cursului de Inspector Resurse Umane, examen pe care l-a absolvit cu nota 10. Fire determinata si extrem de calculata, Elena mereu a vrut mai mult. Si-a dorit sa se autodepaseasca si sa fie cea mai buna in ceea ce face.

Trei femei, asadar, diferite din punct de vedere temperamental, cu niste caractere puternice,  unite  de aspiratii, visuri si o imensa dorinta comuna – definirea de sine in descoperirea identitatii profesionale.

Cursantii-Atelierele-ILBAH-la-Generatia-lui-John-4


Niciodata in viata nu e prea tarziu sa faci ceea ce iubesti si sa iubesti ceea ce faci!


“Sticla”, desi neprietenoasa in prima faza, din cauza emotiilor vizibile si a tracului pe care orice om il simte cand se afla intr-o asemenea ipostaza, le-a devenit, usor, usor, cel mai bun prieten.

Au lasat inhibitiile deoparte si, cu dezinvoltura si sinceritate, au vorbit despre curajul de a porni pe un drum nou, despre asumare si ascultarea acelei voci interioare care iti spune ce pasi trebuie sa urmeza pentru a te simti un om implinit. Asa cum sunt ele astazi.

Doreste-ti mai mult, viseaza mai mult si fa ceva pentru a-ti indeplini obiectivele. “Canalizeaza-ti energia spre dezvoltarea pasiunilor tale” a fost mesajul comun al celor trei absolvente Atelierele ILBAH Ploiesti. Fiindca niciodata in viata nu e prea tarziu sa faci ceea ce iubesti si sa iubesti ceea ce faci! Si, mai ales, niciodata in viata nu e prea tarziu sa ajungi acolo unde vrei si sa iti poti defini pozitia in societate.  Invatand zilnic.

Din experiente, din povestile altora, ori din emotii.  Fiindca invatam in fiecare moment in care suntem deschisi si primim.

Felicitari, fetelor! Sa scrieti mai departe, la fel de frumos, povestea destinului vostru profesional!

Cursantii-Atelierele-ILBAH-la-Generatia-lui-John-1


Te asteptam si pe tine la Cursurile noastre: http://www.cursuricalificareploiesti.ro/

Posted in Blog |

Atelierele ILBAH , inca o fila din povestea #Creativo


#Creativo cu numarul  5 a scris, inca o data, povestea. Una pentru, cu si despre oameni frumosi. Oameni care au in comun tot ceea ce inseamna pasiune, creativitate, imaginatie, dorinta de a explora si de a-si testa limitele. #Creativo nu este un simplu proiect concretizat intr-un eveniment; #Creativo este despre cum ne putem regasi si redescoperi, este despre vise implinite si responsabilitate, despre schimbarea unor perceptii si incurajarea talentului, #Creativo este despre curaj, dorinta, asumare si incredere in propria persoana.

S-a incheiat, spunem cu succes, editia cu numarul 5. Pentru Atelierele ILBAH vorbim despre un proiect de suflet. Unul la care s-a muncit cu drag, in care s-a investit multa pasiune, in primul rand, pentru ca participantii care au trecut, weekendul trecut, pragul #Creativo, sa spuna la final: Chapeu bas!


Stil si unicitate la #Creativo


Cel mai mare eveniment dedicate industriei de moda din Romania a reunit, la Centrul Cultural ARCUB, mii de pasionati de fashion, design,croitorie, stil, antreprenoriat ori arta fotografica.

Au fost, la #Creativo, peste 40 de ateliere interactive si gratuite, unde participantii au patruns in lumea fascinanta a drapajelor si desenelor de moda,  au invatat sa coasa ajutati de masini performante si au croit piese vestimentare dupa tipare.

Unul dintre cele mai inedite momente a fost workshop-ul unde doi maestri pantofari au confectionat, pe loc, cu precizie si indemanare, o pereche de incaltaminte din piele. Momentul a fost unul spectaculos, iar nota de unicitate si autenticitate si-a spus din plin cuvantul.

 


Puterea exemplului, la #Creativo


Evenimentul #Creativo a insemnat si inseamna talent, pasiune, creativitate, ambitie si, nu in ultimul rand, puterea exemplului. Fiindca, da, toti cei prezenti au avut ceva de spus. Ori de aratat. Ca vorbim de ateliere, dar, mai ales de conferintele la care au participat sute de oameni dornici sa asculte povestile de succes ale unor antreprenori, stilisti, designeri celebri.

Asumare, responsabilitate, disciplina si personalizarea stilului. Astea au fost elementele cheie transmise in cadrul conferintelor pe tema fashion, curaj , determinare si o buna pregatire atunci cand vorbim despre conferintele axate pe ceea ce inseamna domeniul business, viziune si imaginatie atunci cand vorbim de arta fotografica, fantezie atunci cand discutam de trecerea de la vechi la nou pentru cei pasionati de broderie.

 


Atelierele ILBAH, mai mult decat o scoala.


#Creativo exista si, iata, a trecut de cea de-a cincea editie, fiindca Atelierele ILBAH este ceva mai mult decat o scoala de formare profesionala. Una unde oamenii vin, invata si primesc, la final, niste diplome. Atelierele ILBAH inseamna deschiderea de noi drumuri, inseamna noi perspective si oportunitati, inseamna insuflarea de curaj oamenilor, inseamna vise si dorinte implinite, dar si sanse pe care le au cei ce au incredere in noi.

Atelierele ILBAH a fost, din nou, o echipa. De la traineri, absolventi, cursanti, persoane care muncesc cu drag si pasiune pentru ca aceasta scoala sa fie una…altfel. Una care sa ajute la dezvoltarea personala,  conturarea de destine, identificarea de noi sanse si, mai presus de orice, scoaterea la lumina a creativitatii si imaginatiei oamenilor iubitori de frumos.


#Creativo no.5 s-a incheiat. Raman ecourile si impresiile frumoase pe care a reusit sa le contureze acest eveniment. Continua, insa, povestea. Scrisa de noi toti, pentru un #Creativo no.6 de exceptie!

Posted in Blog |

Traineri si cursanti Atelierele ILBAH Ploiesti, prezenti la unul dintre celei mai importante evenimente din industria beauty,  ZIF 2018. Un eveniment dedicat atat profesionistilor, cat si pasionatilor de tot ce inseamna frumusete.


Timp de patru zile, (8- 11 martie), la Christal Palace Ballrom, in cadrul editiei aniversare a 10 ani de Cosmobeauty,   s-a desfasurat ZIF 2018, eveniment sponsorizat de Atelierele ILBAH. Prezenti pentru a duce frumusetea la un alt nivel au fost si traineri Atelierele ILBAH Ploiesti, dar si cursanti sau absolventi ai cursurilor de machiaj profesional si hairstyle, desfasurate in cadrul acestei scoli.


Au fost o echipa !


Cu totii au facut echipa si au reusit sa transmita publicului prezent,ideea ca frumusetea se afla in fiecare dintre noi. Trebuie doar sa o descoperim, sa nu ne fie teama sa ne exprimam personalitatea si sa nu ne inhibam dorinta de a iesi dintr-un anumit tipar.

In cadrul atelierelor desfasurate sambata trecuta, Rilada Badea ( trainer  al cursului de Machiaj Profesional), Georgeta Alexandru ( trainer al cursului de Frizerie –Coafura –Manichiura –Pedichiura), Gabriea David ( formator al cursului de Stilist Protezist Unghii), Florina Vasilescu ( formator al cursului de Masaj) si Razvan Marin ( trainer cursul de Frizerie) au fost o familie. Au reprezentat frumos si la modul cel mai profesionist cu putinta scoala unde formeaza zeci si zeci de tineri, aflati in cautarea identitatii profesionale. Atelierele la care ei au participat, fiecare pe o tematica foarte bine aleasa, au avut succesul scontat. Participantii au avut oportunitatea, dincolo de a se lasa pe mana unor profesionisti, de a invata lucruri noi si de a fi consiliati in acest domeniu atat de vast, atat de provocator, dar si frumos, deopotriva.

Zif-2018-evenimentul-perfect-pentru-pasionatii-de-beauty-Atelierele-ILBAH-Ploiesti-7 (4)


Hairstyle, Make-up, Masaj & More


Cursantii Atelierele ILBAH Ploiesti au dat si ei curs invitatiei de a participa la un eveniment de o asa anvergura. Spun ca a fost, poate, cea mai frumoasa experienta pentru ei, una care le-a generat mari emotii, dar i-a si cucerit si i-a ajutat sa isi defineasca mai bine pasii pe care ii au de urmat in cariera pe care si-au ales-o.

Au fost ateliere de impletituri, de masaj, de machiaj profesional, de pictura de unghii, si a fost si o demonstratie de senzatie in materie de frizuri la barbati.  Toate sub semnatura Atelierele ILBAH Ploiesti. Toti cei inscrisi la atelierele coordonate de formatorii  acestei scoli, au plecat acasa mai bogati din punct de vedere al experientei frumoase pe care au trait- o, dar si a lucrurilor extrem de utile invatate.

Vrei sa afli mai multe detalii despre eveniment? Intra pe: http://www.zilelefrumusetii.ro

 

Posted in Blog |

Fiindca cererea pe piata muncii este foarte mare si fiindca odata ce ai urmat un curs de Inspector Resurse Umane, pentru o mare mare aprofundare a acestui domeniu ai nevoie si de cursul de Inspector Salarii, Atelierele ILBAH anunta lansarea acestui curs!


Am luat in calcul deschiderea unui curs de Inspector Salarii fiindca  scopul nostru este acela de a furniza servicii profesionale complete si de cea mai buna calitate. Referintele voastre, ale cursantilor Atelierele ILBAH sunt, practic, singura si cea mai buna carte de vizita a noastra. De aceea, de la atmosfera calda si prietenoasa in care se desfasoara cursurile noastre, la modul in care atat noi, cat si trainerii nostri stim sa interactionam cu cei care aleg Atelierele ILBAH, pana la punerea la dispozitia cursantilor a tot ce inseamna materiale de lucru, indiferent de natura cursului, toate fac parte din eticheta care ne mentine, iata, de cinci ani, pe aceasta piata concurentiala si extrem de ofertanta.

Cursul de Inspector Salarii se adreseaza tuturor celor interesati sa dobandeasca aptitudinile si cunostintele necesare privind legislatia salariala. Fie ca lucrezi deja in domeniu, fie ca vrei, pur si simplu, sa intelegi fenomenul legat de salarizare,  parcurgerea unui astfel de curs nu iti poate fi decat benefica si extrem de utila in cariera ta prezenta ori viitoare.

Ce  presupune cursul de Inspector Salarii?

Furnizarea de informatii la obiect, sfaturi foarte bine documentate si argumentate in functie de aspectele legislative, sau chiar optimizari  salariale sunt doar o parte dintre lucrurile pe care le vei invata in cadrul  cursului nostru interactiv. Acesta are ca scop instruirea participantilor prin oferirea de informatii despre procesul de calcul salarial, plecand de la metodologia de calcul si explicand baza legala si intocmirea corecta a oricarui stat de plata.

Mai multe detalii despre Cursul de Inspector Salarii, aici.

 

Posted in Blog |

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.