Intrebari frecvente

FAQ

Care sunt institutiile care autorizeaza cursurile de calificare , initiere sau perfectionare organizate de Atelierele ILBAH?
Cursurile sunt autorizate de  Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin Autoritatea Nationala pentru Calificari ( ANC- fostul CNFPA/CNCFPA). Acesta este singurul organism care poate autoriza furnizorii de servicii de formare profesionala.
Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a participa la cursurile organizate de Atelierele ILBAH?
La cursurile de calificare si formare profesionala poate participa orice persoana care a implinit 16 ani si care a absolvit invatamantul obligatoriu (8 clase). Statutul social nu conteaza, se poate prezenta oricine (somer, angajat, student,pensionar).
Ce reprezinta mai exact nivelurile de calificare?

Niveulul 1 de calificare – Lucrator/muncitor. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala. Aceasta se caracterizeaza prin rutina si sarcini de lucru previzibile.

Nivelul 2 de calificare- Muncitor calificat. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor in activitatea profesionala aceasta fiind caracterizata de sarcini de lucru nerutiniere si presupun responsabilitati si munca in echipa.

Nivelul 3 de calificare-Tehnician. Activitatea presupune aplicarea cunostintelor intr-o arie extinsa a activitatii profesionale cu sarcini de lucru diverse si complexe care exclud rutina. Sarcinile de lucru presupun luarea unor decizii, munca in echipa si atributii de coordonare.

Ce documente trebuie sa contina dosarul de inscriere?

1.Copie dupa actul de identitate

2.Copie dupa certificatul de nastere.

3.Copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)

4.Copie dupa actul de studii (Acte doveditoare pot fi: certificat, diploma, adeverinta sau foaie matricola din care sa reiasa ca ati absolvit minim 8 clase !)

5. Adeverinta medicala cu mentinuea: “Apt pentru curs” (numai in cazul cursurilor din domeniul infrumusetarii)

Toate copiile trebuie sa fie insotite de documentele in original pentru verificarea autenticitatii lor. Acestea va vor fi inapoiate pe loc.

Exista si alte costuri in afara de costul cursului de care sunt anuntat la inceput?
Nu exista alte costuri ascunse de care sa nu fiti anuntat inca din primul moment . Suportul de curs este gratuit , consumabilele sunt gratuite, examenul final si nici eliberarea diplomei nu se platesc. Daca pot interveni alte costuri veti fi anuntat inca de la inceput! (exemplu: costuri printare/tiparire proiect final daca este cazul)
Cum sunt anuntat cand incepe cursul daca acesta nu are o data fixa stabilita?
Consilierii Atelierelor ILBAH tin legatura cu dumneavoastra prin datele de contact pe care le furnizati in momentul inscrierii. Acestia va tin la curent cu toate noutatile si informatiile de care aveti nevoie. Cursurile pot avea data fixa de incepere sau nu, in functie de numarul de cursanti inscrisi si alte criterii. Veti fi anuntat cu minim 48-72 de ore inainte de inceperea unui curs care nu are o data fixa de incepere.
Unde se organizeaza partea teoretica a cursurilor organizate de Atelierele ILBAH?
Partea teoretica se tine la sediul Atelierelor ILBAH din PLOIESTI (pentru mai multe detalii despre cum poti ajunge aici, mergi la sectiunea CONTACT a site-ului www.cursuricalificareploiesti.ro). Detinem toate dotarile si aparatura moderna pentru a organiza astfel de activitati : proiectoare , LCD-uri, flip-chart, tabla, etc. Va asteptam intr-un cadru profesionist , pregatit 100% pentru a primi cursantii.
Unde se desfasoara activitatile practice ale cursurilor?
Activitatile practice ale cursurilor se vor desfasura atat la sediul Atelierele ILBAH din Ploiesti cat si la partenerii nostri (agenti economici) care pot oferi conditiile reale de munca. Practica se va desfasura in diferite locatii unde veti lucra cot la cot cu profesionisti si va veti intalni cu situatiile reale cu care se confrunta zi de zi.
Cum se va desfasura examenul final si in ce consta acesta?
Examenul final este alcatuit din 2 parti: una teoretica si una practica. Examenul se va sustine in fata unei comisii formate din 3 persoane ( 1 membru din partea Atelierele ILBAH, 1 membru extern si 1 presedinte , ultimii 2 numiti de  Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare)
Diplomele sunt recunoscute in strainatate?
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani, incepand cu data de 16 martie 2001, Romania a aderat la Conventia de la Haga. Astfel, diplomele pot fi apostilate pentru a fi acceptate si recunoscute in toate tarile membre ale Conventiei. (…detalii aici)
In cat timp se elibereaza certificatele de calificare?
Tipizatele sunt eliberate catre furnizorul de formare profesionala, pe baza unui proces verbal, de catre Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare. Pana la eliberarea fizica a certificatelor tipizate, furnizorul de formare profesionala poate elibera adeverinte de absolvire conform cursului absolvit. Termenul de eliberare a certificatului de absolvire/calificare este de 14 zile de la momentul in care furnizorul de formare profesionala intra in posesia tipizatului transmis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, conform OG 129/2000 REPUBLICATA si Hotarârea nr. 522 din 8 mai 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor.
Ce acte trebuie sa am asupra mea cand ma prezint pentru ridicarea diplomei?
Asupra dumneavoastra trebuie sa aveti doar actul de identitate valid!
Poate altcineva sa ridice diploma in numele meu?
Ridicarea unei diplome in numele altei persoane se face numai in baza unei procuri notariale speciale ( in original) agreate de posesorul de drept , alaturi de actul de identitate al persoanei care ridica diploma.

Va stam la dispozitie pentru toate solicitarile si intrebarile dumneavoastra. Nu ezitati sa ne contactati!

 

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.