Curs Design Vestimentar

Descriere

Design Vestimentar


Denumirea oficiala a cursului:
Design Vestimentar
Training Specialitate
  • Intentionam sa incepem cursul in: Octombrie (2021)
  • Durata curs: 3 luni
  • Conditii minime de acces:
    16 ani
  • Adresa pentru depunerea dosarului si locatia cursului: Sediul Atelierele ILBAH din PLOIESTI (vezi Contact)

2500 Lei 

166,67 Lei/luna
(vezi detalii)

 

1500 Lei
Discount 40%


Descriere

“Moda este o muza, trebuie sa o seduci.” Anna dello Russo

“Croitoria e o sculptura, imbracamintea e o opera de arta, dar nu nemuritoare, ci o creatie efemera. Moda trebuie sa apara in fiecare an. E o conditie pentru ca Femeia si comertul sa traiasca” spunea Coco Chanel.

Designul vestimentar este una din artele aplicate, special dedicate designului hainelor si accesoriilor. Arta si moda sunt intr-o stransa legatura inca din Evul Mediu prin tot ceea ce inseamna desen, culoare, textura, bijuterii, machiaj, clasa sociala si educatie.

Moda este un obicei, o deprindere colectiva, specifica la un moment dat unui mediu social. Termenul de “la moda” se aplica de obicei unei persoane care poarta haine sau accesorii care fac parte din tendintele modei actuale, chiar daca moda include mai multe ramuri. Moda se schimba foarte  repede; este suficient ca cineva sa descopere ceva mai bun si mai frumos, dupa care toata lumea va vrea acel produs, moda schimbandu-se cu o viteza incredibila. A fi la moda nu este un concept universal si este mai degraba un fenomen procesat de  mentalitatile locale, in functie de zona, traditii, clima si sezon.

Moda este un limbaj ce relateaza o poveste despre cel care o adopta, fiind un mod de comunicare nonverbala pe care, prin exercitiu, oricine il poate intelege. Vestimentatia este o forma mai subtila de comunicare nonverbala, a carei descifrare nu este accesibila tuturor. In forma sa cea mai simpla, transpare din felul cum ne imbracam in anumite ocazii, atunci cand comunicam intr-un anumit context. La un nivel mai profund, vestimentatia poate indica starea de spirit si personalitatea fiecaruia.

Culorile, accesoriile, modelul hainelor, lungimea sunt toti atatia indicatori ai sistemelor personale de valori. Astfel, spunem despre unele persoane ca se imbraca extravagant, clasic sau sport, iar prin aceasta facem deductii  despre  modul de viata si personalitatea lor.

Trupul si haina devin din ce in ce mai mult o cale privilegiata de a ne exprima, aparem mai inainte de toate in fata celorlalti cu un limbaj al corpului (un limbaj care se exprima indiferent de ceea ce facem sau spunem).  A-ti “fabrica” corpul e una din obsesiile secolului nostru, intretinut de beauty-shop-uri, de un intreg univers cosmetic la discretia consumatorului dornic sa-si ascunda defectele, sau sa capete un nou look. Cheltuim din ce in ce mai mult pe haine care sa ne “descopere” nu sa ne acopere; le cumparam din motive estetice nu practice. Cum spune designerul Azzedine  Alaia – “O femeie va cumpara o fusta mini ce are un pret foarte mare doar pentru seductie. Si…pentru ce altceva sunt facute hainele?”

Obiectul vestimentar este azi o unealta cu multiple intrebuintari. Moda este strategia cu care seducem sau o simpla metoda de a ramane in atentia societatii ce pune mare accent pe aspectul exterior. Haina este protectie, atractie, pudoare sau dimpotriva, seductie, lejeritate, eleganta, haina este fiecare, haina este reflectie.

La prima vedere nu  este foarte dificil sa lucrezi in domeniul designului vestimentar. Sa ai idei bune nu este insa tocmai usor, iar astfel de  idei apar dintr-un talent nativ  imbinat cu o instruire corespunzatoare.

Sunteti atrasi de acest domeniu? Daca da,  ar trebui in primul rand sa descoperiti  tainele acestei  frumoase ocupatii participand la cursul de Creatie Vestimentara organizat la Atelierele ILBAH. Apoi, vor veni si ideile…

Pe langa Cursul de Design Vestimentar (Creatie Vestimentara), iata care sunt cursurile din acest domeniu pe care le mai poti urma la Atelierele ILBAH Ploiesti (poti sa dai click pe oricare dintre ele pentru a afla mai multe detalii):

1. Proiectare Vestimentara(5 luni)
2. Stilism/Tendinte (1 luna)
3. Croitorie (4 luni)

* Pentru cei care vor urma Cursul de Design Vestimentar (Creatie Vestimentara) in cadrul scolii noastre si vor opta pentru o viitoare aprofundare cu modulul 2 al cursului – Proiectare Vestimentara vor obtine gratuit cursul de Stilism/Tendinte.

Asiguram toate materialele necesare desfasurarii cursului, precum si suportul de curs in format electronic.

Mai jos puteti viziona o selectie de poze din cadrul cursurilor de Design Vestimentar la Atelierele ILBAH.

Teme abordate

Teme-abordate-curs-design-vestimentar

Navigare rapida

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.