Vindecarea prin povestea florilor

O altfel de poveste, un altfel de model de reusita in viata si un curs, balsam, pentru sufletul unui om


A simtit ca trebuie sa faca ceva cu viata ei, ceva care sa ii umple existenta de culoare, parfum si emotie. Ceva care sa o ajute sa uite si sa mearga mai usor inainte.

Pe doamna Florina Candea am cunoscut-o la cursul de Decorator Floral, derulat in cadrul Atelierele ILBAH Ploiesti. O doamna retrasa, timida si cu o mare durere in suflet si privire. Durere pe care incerca mereu sa o ascunda printre flori. Am stat de vorba si i-am aflat povestea…40 de ani petrecuti cu acelasi om, 40 de ani fericiti, cu trei copii frumosi si trei nepoti minunati. Un final trist, care pe doamna Florina a despartit-o definitiv de cel care i-a fost partener de viata.

vindecarea-prin-povestea-florilor-1


Cursul de Decorator Floral a fost cea mai buna terapie


“Am intrat intr-o puternica depresie si mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva la cei 62 de ani ai mei. Am citit despre cursul de Decorator Floral si am realizat ca florile ma pot face cel mai bine sa uit de suferinta mea. Am venit aici, la curs, unde m-am simtit ca intr-o familie, a fost cea mai buna terapie pentru mine. Otilia, trainerul nostru, mi-a fost ca o fiica. Nu stiti cat m-a ajutat si m-a ridicat moral,  faptul ca am facut acest curs. La inceput simteam ca ma sufoc. Apoi, energia florilor, energia fetelor, a intregii grupe, mi-au readus zambetul pe fata si dorinta de a indrazni sa visez din nou, iar pentru toate acestea nu exista suficiente cuvinte de multumire.”


Regasirea de sine vine din lucruri marunte


La cursul de Decorator Floral, doamna Florina, a invatat atat de multe despre arta de a pune suflet in aranjamentele florale si de a construi povesti care nu pot fi rostite in cuvinte. Cand daruim flori, daruim pozitivitate, frumusete, gingasie si ganduri frumoase. Asta a inteles ea, ca regasirea de sine vine din lucruri marunte, iar fericirea poate sta intr-o floare asezata frumos intr-un buchet sau intr-o decoratiune, menita sa mangaie suflete. Prietenia legata cu participantele la curs este una pe care vrea sa o pastreze asa cum poate mai bine, deoarece, doamna Florina, a reusit sa se vindece prin povestea florilor.

Am reintalnit-o recent, cand mandra si plina de optimism, a venit sa isi ridice diploma. Ne-a spus ca a facut atat de multe aranjamente care i-au umplut sufletul de bucurie, ei si celor carora le erau menite…

“Nu am facut acest curs decat din pasiune si din dorinta de a evada dintr-o lume neagra. Am ajuns intr-o poveste atat de luminoasa, cu oameni atat de frumosi si cu bijuteriile acestea ale naturii, numite flori. Am  lucrat mult de la finalizarea cursului. Am facut totul cu suflet si am bucurat atatea inimi. Asta este satisfactia mea suprema, iar diploma aceasta… voi ajunge acasa si o voi pune la loc de cinste, alaturi de fotografia sotului meu, ca sa stie si el, de acolo, de Sus, cat bine am gasit eu in aceasta scoala. Totodata acest curs m-a ajutat sa merg mai departe si sa vad frumosul din oameni si din flori! Va multumesc! Ati fost, inainte de orice altceva, balsam pentru sufletul unui om!

vindecarea-prin-povestea-florilor-2


 

This entry was posted in Blog.

Navigate

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.