Un om si o lectie de viata

Gabriela, tanara cursanta Atelierele ILBAH Ploiesti, care “vede” cu mainile


Este bine stiut ca lipsa unui simt duce la dezvoltarea celorlalte. O persoana cu deficiente de vedere capata un simt tactil extraordinar si este preferata atunci cand vine vorba de terapia mintii si a sufletului: masajul terapeutic.

O astfel de persoana este Gabriela. O tanara extrem de optimista si mereu cu zambetul pe buze. Asta in ciuda problemelor grave de vedere pe care le are, dar si a prejudecatilor intampinate de-a lungul vietii din aceasta cauza.

un-om-si-o-lectie-de-viata-1


Odata inscrisa la cursul de Masaj, a descoperit bucuria de a trai


Am intalnit-o aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, unde ea urmeaza cursul de Masaj. Volubila si extrem de deschisa, a marturisit ca deficienta oculara grava o are inca de la nastere, insa, spune tanara, acum, odata inscrisa la acest curs, vindeca prin masaj, deoarece …”vede” prin degete.

Face, de doua ori pe saptamana, naveta la Ploiesti si fiecare sedinta de curs reprezinta pentru ea o imensa bucurie. Bucuria de a evada din lumea in care, pana la cei 19 ani pe care ii are, nu a trait cu mare placere. Acum, insa, odata descoperita pasiunea pentru masaj, parca si lumea se…vede mai frumoasa.


Masajul sau arta care o face sa se simta utila


A vrut sa urmeze un curs de Masaj si, ulterior absolvirii, sa se descurce singura. Distinge umbre, distinge farame din fetele celor dragi si persoanelor cu care interactioneaza, insa, bucuria ei suprema, de cand a inceput acest curs, este ca …se simte utila.

Chiar trainerul, Florina Vasilescu, spune despre Gabriela ca are „maini de aur” si un simt tactil extrem de bine dezvoltat. Pentru ea, masajul este o arta. O arta special creata ,parca, pentru a o face sa se simta folositoare. O arta bazata pe un simt special, care il intrece pe cel tactil. Este acel simt de a “vedea cu mainile”, de a destresa si vindeca prin atingere. Gabriela vrea sa aline suferintele altora, asa cum vrea sa si le aline pe ale ei insisi. Sa faca bine, dar, in acelasi timp, sa isi faca siesi cel mai mare bine.

 “Am gasit aici, la Atelierele ILBAH Ploiesti, o a doua familie. Oameni care m-au facut sa ma simt egala cu ei, colegi minunati si un trainer desavarsit. Ma simt aici in lumea mea si e un loc de unde, parca, nu vreau sa mai plec. Prin tehnica masajului, am invatat sa ma descopar si redescopar, in primul rand pe mine. E fascinant totul, iar eu percep toata informatia si toata practica derulata in cadrul cursului cu ochii mintii. Asta imi doresc sa fac. Stiu ca inseamna bine facut altora, dar si bine facut mie.” – ne-a marturisit Gabriela.

un-om-si-o-lectie-de-viata-2


Gabriela, un suflet puternic


Ce vrea sa faca din februarie, atunci cand finalizeaza cursul de Masaj? Vrea sa lucreze. Vrea sa faca ceea ce ii place si sa isi duca pasiunea la un alt nivel. Vrea sa se simta completa si sa reuseasca singura. Vrea lumina din suflet si forta vindecatoare a mainilor sale sa fie de folos si altora. Si e sigura ca va reusi. Fiindca, si datorita echipei frumoase de cursanti si trainerului, Florina Vasilescu, Gabriela si-a recapatat increderea in frumusetea si bunatatea oamenilor.


 

This entry was posted in Blog.

Navigate

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.