Povesti de Succes – Alina Marcuta

A incercat de toate pana cand si-a descoperit vocatia

A facut cursul de Cosmetica la Atelierele ILBAH Ploiesti, iar acum a construit propriul brand in materie de creme naturiste


Si-a cautat indelung vocatia si acel „ceva” care sa o implineasca, iar acum poate spune ca este un om fericit. Transmite energie si fericire prin cuvinte, prin pasiunea cu care vorbeste despre ceea ce o implineste la nivel profesional.

povesti-de-succes-alina-marcuta-1


Despre Alina Marcuta – de la stiinta la arta


povesti-de-succes-alina-marcuta-2

Alina Marcuta a incercat de toate, si parca nimic nu o facea sa spuna: “Da, asta sunt si ma regasesc suta la suta in ceea ce fac.” Inginer de profesie, Alina si-a dat seama ca, pur si simplu, meseria sa nu o satisface pe plan profesional. A ajuns la Atelierele ILBAH Ploiesti, si-a spus ca aici, cu siguranta isi va descoperi traseul profesional pe care care o va face implinita. A inceput cu un curs de Machiaj Profesional, iar apoi a continuat cu cel de Design Vestimentar. Ii place tot ce tine de frumusete fiindca, spune ea, impactul vizual este esential atunci cand interactionam cu persoane.

Alina nu s-a oprit aici, a facut si un curs de Inspector Resurse Umane, iar apoi si-a dorit sa urmeze cursul de Cosmetica. Atunci a avut, spune ea, parca, o revelatie. In acel moment si-a dat seama ca asta ii place, sa aiba grija de chipul oamenilor si sa ii faca sa radieze atunci cand se privesc in oglinda. Dupa patru cursuri, toate folositoare in felul lor, sustine tanara, si-a gasit vocatia, pe care acum o duce la un alt nivel. Talentata Alina nu are doar grija de infrumusetarea tenului prin intermediul tratamentelor,ea vindeca sufletul de la exterior spre interior.


 Pasiune dusa la un alt nivel


Am dus totul la un alt nivel. Produc creme naturiste, selectate din cele mai bune ingrediente, personalizate in functie de nevoile fiecaruia. Eu stabilesc ce folosesc, cat folosesc, pentru ca produsul sa fie optim. Am inceput cu fabricarea de sapunuri naturale, iar acum iata-ma in faza in care am construit propriul brand de creme pentru ingrijirea tenului.

A fost foarte multa munca in spate si este in continuare, foarte mult exercitiu de rabdare cu mine insami, in primul rand, dat fiind faptul ca nu ma regaseam complet in ceea ce faceam. La scoala Atelierele ILBAH Ploiesti a inceput drumul meu catre progres, imi place sa zic. Am incercat multe pana cand am gasit ce ma reprezinta. Au urmat sute de ore, (aproximativ 600 de ore), in care am studiat tot ce inseamna fenomenul cosmetica. Nu e usor, fata unui om e o <carte de vizita> extrem de valoroasa. Am diploma de producator si imi doresc ca brandul la care lucrez sa imi confere satisfactia profesionala pe care orice om, cred eu, si-o doreste.


Adepta creativitatii in raport cu propria munca


Ea considera ca echilibrul unui om este dat si de satisfactiile profesionale pe care le resimte.Fiecare trebuie sa invete sa isi identifice nevoile de natura profesionala si, spune ea, niciodata nu trebuie sa ne fie teama sa facem primul pas catre implinirea noastra. Dupa primul pas, vor urma, coerent si de la sine puterea si ceilalti pasi, iar pentru mine, primul pas a fost scoala Atelierele ILBAH Ploiesti. Chiar daca am facut performanta in ceea ce priveste numarul de cursuri urmate, iata ca, intr-un final, mi-am gasit vocatia, si pot spune despre mine ca sunt un om fericit si implinit.”

povesti-de-succes-alina-marcuta-3


 

This entry was posted in Blog.

Navigate

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.