Fiindca drumul catre un parcurs profesional incununat de succes, pentru ele, inseamna Atelierele ILBAH


Doua tinere din indepartata Angola, s-au inscris la cursul de inspector resurse umane, dornice “sa dea sansei o sansa”.


Sofia și Bia. De fel, din Angola.  Doua fete care au inteles ca daca vrei sa faci ceva remarcabil in viata, totul depinde de tine. Ca gandurile ti se implinesc doar daca te concentrezi indeajuns la ele. Iar ele au avut un gand: acela de a invata. Au venit in Romania pline de sperante, au absolvit Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor din cadrul UPG Ploiesti. Si nu s-au oprit aici! Zambitoare si extrem de increzatoare in fortele proprii, au deschis, zilele trecute, usa Atelierele ILBAH Ploiesti.

Voiau sa se perfectioneze inainte de a se intoarce in tara lor de origine. Voiau mai mult de la ele. Voiau sa plece acasa atat de bine pregatite profesional, incat esecul  sa nu reprezinte vreodata pentru ele o optiune. Sa ia tot ce pot de la noi, profesional vorbind, si  sa aplice, intr-o buna zi, acolo, in Angola.

Cursul de inspector resurse umane – “noi oportunitati, noi sanse, noi posibilitati de a ne dezvolta frumos”

Atat Sofia, cat si Bia, intr-o romana perfecta, invatata pe parcursul sederii in Romania, la Ploiesti mai exact, au cerut sa se inscrie la cursul de inspector resurse umane. Le-am intrebat simplu: “De ce?” Mi-au raspuns la fel de simplu: “De ce nu?! Noi oportunitati, noi sanse, noi posibilitati de a ne dezvolta frumos. Si de a invata. Mai tarziu, poate in tara noastra, vom reusit sa punem in practica tot ce stim, tot ce ne-a invatat Romania”

Fetele s-au asezat constiincioase pe scaune si au inceput sa puna intrebari. Despre curs, despre ce vor invata exact in cadrul lui, despre durata, despre trainer, despre Atelierele ILBAH, in general. Satisfacute cu tot ce au aflat, s-au hotarat sa completeze formularele de inscriere. Nu doar “ca  sa fie”, ci in ideea in care, odata parcurs acest curs de resurse umane, vor capata noi notiuni ce le vor fi de mare folos in viata profesionala.

“Orice investitie in noi inseamna o investitie in oamenii cu care interactionam”

Firi deschise, Sofia si Bia, au recunoscut degajate ca acum lucreaza. Aici, la Ploiesti. Ca si cameriste. “E o sursa de venit pentru noi. Perioada studentiei a presupus costuri. Am muncit si muncim pentru a ne autodepasi. Vrem  acum sa facem aceste cursuri. Preferam sa facem o investitie in noi insine, intelectual vorbind, decat sa risipim banii pe fleacuri. Orice investitie in noi inseamna totodata o investiei pe termen lung in oamenii cu care interactionam”

De ce Atelierele ILBAH Ploiesti? Fiindca, astfel, “ne-am dat o sansa!”

Le-am intrebat pe Sofia si pe Bia  de ce au ales Atelierele ILBAH Ploiesti. Mi-au spus deschise: “Nu noi le-am ales, am simtit, pur si simplu, ca locul acesta este singura optiune, nu doar de a primi o diploma, ci si de la pleca acasa la noi, in Africa, cu un bagaj solid de cunostinte pe parte de resurse umane, adica ce ne intereseaza pe noi. Si, in plus, ne-a atras sloganul: “ Da-i sansei o sansa!”. Cam asa ceva, nu? Ne-am dat, practic, o sansa.” ( n.r.zambesc)

Fetele vor reveni la Atelierele ILBAH Ploiesti. Vor urma cursurile la care s-au inscris si vor avea, cine stie, ocazia, odata activand in acest domeniu, al resurselor umane, acolo, la ele in tara, sa spuna ca  in Romania au gasit buni  formatori, ca in Romania au capatat bazele solide ale unei meserii frumoase, ca aici teoria s-a imbinat armonios cu practica. Aici au gasit deschidere, interactivitate si professionalism. Nu oriunde in Romania, ci la Ploiesti. Nu oriunde la Ploiesti, ci la Atelierele ILBAH.

Chapeau bas!

This entry was posted in Blog.

Navigate

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.