Cursantii Atelierele ILBAH Ploiesti in vizita la cel mai mare showroom de piatra naturala din Romania

Stona – povestea pietrelor concepute sa inspire si sa bucure. Priviri si suflete…

Fiindca a fi designer de interior  implica, dincolo de simt estetic, inspiratie si talent, si multe cunostinte. Ideile nascute pe hartie prind viata in momentul in care vizualizezi. Nu doar cu ochii mintii, ci si practic.  Un bun decorator de interior este acea persoana care are abilitatea a de combina ultilul cu placutul, adica functionalitatea cu ceea ce presupune partea estetica. Materializarea conceptului de design pe care il ai in minte sau sub forma de schita implica munca in teren. Una care trebuie efectuata cu simt de raspundere, corect si cu multa atentie acordata detaliilor.

Vizita la depozitul Stona, o provocare

Cursul de Design Interior, desfasurat in cadrul Scolii Atelierele ILBAH Ploiesti este unul in care teoria se impleteste amonios cu practica. Tocmai de aceea, vizita la cel mai mare showroom de piatra naturala din Romania, Stona, a participantilor la acest curs a fost o experienta unica si de neuitat. Acestia s-au lasat “invadati” de tot ceea ce inseamna spatiul creativ, gandit si conceput in asa maniera incat sa inspire. A fost o provocare pentru cursanti sa studieze diferitele modele de piatra naturala, cum ar fi modele de marmura, granit, travertin, calcar sau onix si, mai mult decat atat, sa vizioneze, cu ochii mintii, ce-i drept, modalitatea in care produsele ar putea fi nobil integrate in ceea ce inseamna amenajari de interior si exterior.

 

Piatra naturala, una dintre cele mai inedite idei, atunci cand vorbim de amenajari

Aceiasi cursanti, extrem de dornici sa asimilieze cat mai multa informatie, au aflat ca piatra naturala reprezinta, la ora actuala, una dintre cele mai inedite si interesante idei atunci cand vine vorba de amenajari interioare, dar si de exterior. Are o rezistenta sporita si, daca stii cum sa o integrezi cu gust si fara sa faci exces, iti poate transforma caminul intr-un spatiu de poveste. Fiindca vorbim de viitori specialisti in design interior, cursantii Atelierele ILBAH Ploiesti au pus intrebari la care reprezentantul Stona a raspuns cat se poate de punctual. Cele mai importante sfaturi pe care  a tinut sa le dea au fost legate de importanta unui specialist, (acesta fiind punctul de plecare in momentul in care vorbim de o amenajare cu piatra decorativa) si faptul ca niciodata nu trebuie sa se faca abuz in ceea ce priveste utilizarea pietrei in decoruri.

O incapere placata exclusiv cu acest material poate parea rece si neprimitoare. Daca, in schimb, este ultilizata unde trebuie si cat trebuie, atunci reusita amenajarii este garantata. In plus, cursantii au aflat ca piatra, pentru a inlatura ideea de spatiu rece, poate fi combinata cu succes cu materiale si elemente de decor calde, care vor echilibra atmosfera: lemn, casmir, blana, covoare in culori vii, nuante calde pentru pereti, podea sau mobile, perne si alte accesorii care sa transmita ideea de caldura.

Vizita la acest mare showroom a fost una extrem de utila cursantilor. Cu siguranta, le-a oferit noi perspective si o noua viziune. A fost aidoma unei calatorii fascinante in lumea designului orientat catre functionalitate si crearea atmosferei perfecte care sa dea viata si personalitate oricarui spatiu.

Mai multe detalii despre Cursul de Design Interior de la Atelierele ILBAH gasesti: aici.

This entry was posted in Blog.

Navigate

cursuricalificareploiesti.ro - cursuri de calificare si formare profesionala. Toate drepturile rezervate.